Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over TEDAC® Coating. Mocht uw vraag hiermee nog niet beantwoord zijn, neemt u dan gerust contact met ons op.

Waarom is TEDAC® Coating kostenbesparend? 

TEDAC® Coating hecht langdurig, volgens testrapporten gemiddeld genomen zelfs 10 jaar. Dat betekent dat ten opzichte van de meeste andere beschermende producten tenminste één onderhoudsinterval kan worden bespaard!

TEDAC® Coating heeft een groot strijkvermogen, waardoor met 1 liter TEDAC® Coating tot wel 20m² oppervlak behandeld kan worden. Daarmee is de prijs per m² behandeld oppervlak laag.

TEDAC® Coating kan in één laag worden aangebracht zonder dat de ondergrond moet worden geschuurd of met een grondlaag moet worden voorbehandeld. Dat versnelt de applicatie en ook dát betekent: aanmerkelijk minder kosten.

Daarbij komt nog dat het met TEDAC® Coating behandelde oppervlak glad is. Daardoor hechten stof, schimmels, mossen, micro-organismen, roetdeeltjes et cetera niet of nauwelijks. Dat bespaart in de periodieke schoonmaak- en onderhoudskosten!

Tot slot: behandeling met TEDAC® Coating verlengt de levensduur van het behandelde materiaal.

Waarop / waarvoor wordt TEDAC® Coating toegepast? 

De toepassingsmogelijkheden van TEDAC® Coating zijn ruim: denk aan de behandeling van damwandprofielen, kunststof of aluminium kozijnen, garage- en overheaddeuren.

Voor welke ondergronden is TEDAC® Coating het meest geschikt? 

TEDAC® Coating is vooral geschikt voor bewerking van niet-vochtregulerende ondergronden, zoals aluminium en andere metalen.

Is een met TEDAC® Coating behandeld oppervlak overschilderbaar? 

Ja, een met TEDAC® Coating behandeld oppervlak is eenvoudig weer over te schilderen/ te coaten.

Waar kan TEDAC® Coating worden toegepast? 

TEDAC® Coating kan buiten en onder geconditioneerde omstandigheden ook binnen worden toegepast. Zie hiervoor ook de Kenmerkbladen van TEDAC® Glans en TEDAC® Mat.

Hoe moet TEDAC® Coating worden aangebracht? 

TEDAC® Coating kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitinstallatie. Voor de exacte applicatievoorschriften verwijzen wij u naar de "Gebruiksaanwijzing".

Wie kan TEDAC® Coating aanbrengen? 

Ondanks dat TEDAC® Coating uiteindelijk relatief eenvoudig kan worden aangebracht, worden de beste resultaten behaald nadat wij een duidelijke theoretische en praktische instructie aan de applicateurs hebben kunnen geven en zij ook zelf ervaring met onze producten hebben kunnen opdoen. Daarom kan TEDAC® Coating het beste worden aangebracht door professionele partners die door ons zijn geïnstrueerd en gecertificeerd. Wij kunnen u helpen aan adressen van gerenommeerde partners die ruime kennis en ervaring hebben opgedaan om TEDAC® Coating optimaal te kunnen verwerken.

Hoeveel m² kan met 1 liter TEDAC® Coating worden behandeld? 

Afhankelijk van de ondergrond, de ervaring van de applicateur en de gewenste laagdikte kan met 1 liter TEDAC® Coating ± 12 m² tot zo'n 20m² oppervlak worden behandeld.

Hoe lang duurt het voordat TEDAC® Coating droog is? 

Bij een normale omgevingstemperatuur is TEDAC® Coating binnen ongeveer 4 uur stofdroog. Bij een geforceerde droging kan een verkorting van de droogtijd naar 15 tot 30 minuten worden bereikt. Na 6-8 uur is het behandelde oppervlak handelbaar en na 7 dagen is TEDAC® Coating volledig doorgehard.

 

Kan TEDAC® Coating ook worden toegepast op beschadigde oppervlakken? 

Ja, TEDAC® Coating kan worden toegepast op/ over beschadigde oppervlakken. De beschadigingen dienen vooraf te worden bijgewerkt met een primer in de juiste kleur, vervolgens kan TEDAC® Coating dan over het volledige oppervlak worden aangebracht. 

Waar kan ik TEDAC® Coating kopen? 

TEDAC® Coating wordt gedistribueerd door RB Multiservice in Bleiswijk, 06-2214 4855